Korendag 9 mei @de Meervaart

9 mei: onze eigen Korendag @ De Meervaart
We zijn volop bezig met de organisatie van onze korendag in de Meervaart. Een en ander nog onder voorbehoud van subsidies, maar we hebben goede hoop dat dat gaat lukken. Het programma gaat er als volgt uitzien.

Korendag Hemelvaartsdag 2024 @ De Meervaart, 9 mei.

Wil je met je koor meedoen aan een korendag die net iets verder gaat dan alleen 20 minuten komen zingen? Schrijf je dan in voor de Korendag in de Meervaart.

Wat doen wij?

• -  Alle optredens worden gefilmd en opgenomen. Na afloop is de registratie op youtube te bekijken.

• -  Naast het concert programma worden er 6 workshops georganiseerd van 1 uur waaraan mensen op basis van inschrijving naast het reguliere programma, kunnen deelnemen voor 10 Euro per persoon. De workshops worden gegeven door Tijs Krammer en Marleen Spiering. De thema's van de workshops zijn allen verschillend en worden later bekend gemaakt.

• -  Er is een jury die je optreden beoordeelt. Dat zal vooral constructieve positieve feedback over de goede punten van het optreden, met hier en daar realistische en haalbare verbeterpunten.

• -  Er wordt afgesloten met een gemeenschappelijk nummer, ‘Shallow' van Lady Gaga. Een arrangement hiervan wordt van tevoren ter beschikking gesteld en mag ook daarna worden gebruikt door elke deelnemer of koor.

• -  Het concert en workshop programma speelt zich af tussen 11u en 17u ’s avonds. Elk koor krijgt 20 minuten inclusief ‘changeover’ dus zodoende is er ruimte voor 36 koren.

• -  Om 17u is er een korte pauze en dan vanaf 17.30 is de gezamenlijke workshop met alle deelnemers om af te sluiten met het nummer ‘Shallow’ van Lady Gaga, er wordt vanuit gegaan dat iedereen zijn partij kent, maar in deze workshop worden de puntjes nog wel even op de i gezet. Ook hier zal een registratie van worden gemaakt.

• -  De 1e  workshop start om 11u-12u, de 2e workshop van 12u-13u de 3e van 13-14 de 4e van 14-15u De 5e van 15-16u en de 6e van 16-17u.

De kosten voor deelname aan deze korendag bedragen 4 euro per persoon, met een minimum van 75 euro per koor.
    De extra kosten per workshop van 1 uur bedragen rond de 10 euro, afhankelijk ook van het aantal deelnemers.

Bovenstaand is een globale opzet, dit programma kan nog wat veranderingen ondergaan en op detail niveau moet een en ander nog worden ingevuld.

Meld je tijdig aan via de contactpagina om zeker te zijn van een plekje.