About Us

IMG_0872-web
Charles
HHKOOR-CARLO

Het Hemsterhuiskoor is opgericht in 2016 door saxofonist Carlo Banning. Het wordt muzikaal, bevlogen en inspirerend  geleid door Barbara van Houten en Charles Hens. Zij wisselen elkaar ff en hebben allebei zo hun eigen technieken om het beste uit het koor naar boven te halen.

Het repertoire varieert van Coldplay tot Shaffy, van Hazes tot Aretha Franklin, van Gershwin tot Bach. Er zijn een aantal vaste momenten waar het koor naar toe werkt om iets aan de buitenwereld te kunnen laten horen. Dat zijn onder andere korte optredens in november en juni in www.openbac.nl, een christmas Sing-Along in december en een eigen zomerconcert in Juli waarmee het seizoen wordt afgesloten.

Barbara van Houten

Barbara van Houten is zangeres, songwriter en zangcoach. Ze is geboren in Heerlen en op haar veertiende begint ze met haar broer een band. Dat zet de toon. Vanaf dan volgt ze haar passie: zingen. Barbara studeert af aan het Conservatorium Hilversum in 1998, heeft zich bekwaamd in het zingen van jazz, popmuziek. Gaandeweg kwam ze erachter dat ze het ook leuk vindt om groepen muzikaal te leiden en daar ook nog eens de skills voor heeft. Op een ontspannen manier met veel humor weet ze het beste uit het koor te halen. Niet te serieus, maar wel degelijk met de ambitie om alles eruit te halen wat erin zit.

Charles Hens

Charles hens is een bevlogen koorleider. Met ogenschijnlijk onuitputtelijke energie haalt hij de beste klanken uit het koor. Talloze tips en associaties om de verschillende stukken die we zingen van de juiste klank te voorzien. Zelf is hij geschoold als klassiek zanger, tenor, en heeft hij ook veel ervaring in het geven van workshops en geeft hij les op de toneelschool in Arnhem (Artez)

Carlo Banning

Carlo Banning speelde van jongs af aan als saxofonist in verschillende bands, variërend van psychedelische funk-rock tot old skool jazz. Ondanks een afgeronde studie Technische Bedrijfskunde koos hij toch voor de muziek. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde af in 2003. Inmiddels is Carlo een doorgewinterde muzikale ondernemer, en een van zijn leukste en meest langdurige projecten is het Hemsterhuiskoor.

"Het is ontzettend leuk om zo'n grote club mensen elke week bij elkaar te zien om plezier te hebben van  een van de leukste dingen die er is, zingen!"